maanantai 25. huhtikuuta 2016

Henri’s Paddle Quest – Scandinavian Roundabout 2016

Tällä kertaa kirjoitan hieman erilaisesta asiasta. Kaveri tarvitsisi apua. Jaa juttu, tai vinkkaa tästä ennakkoluulottomalle yritykselle.

-Jussi


”Älä tyydy pieniin aiheisiin. Tartu sinä moukariin ja tao omaa aikaasi kuin hehkuvaa rautaa.”

- Mika Waltari 




Henri Pesonen tässä hei!

Jokainen meistä haaveilee, että keksisimme tai tekisimme jotain uutta, jotain ainutlaatuista. Ihminen haluaa kokeilla omia rajojaan, kuten esimerkiksi Harry Harkimo aikoinaan yksinpurjehduksellaan maailman ympäri. Se antoi hänelle varmuutta kehittää jotain ainutlaatuista, kuten muun muassa Hartwall Areenan. Välillä vain tuntuu, että Steve Jobs keksi jo kaiken keksimisen arvoisen. Uutuuden viehätys kuitenkin kiehtoo ihmistä. Oli kyse sitten uudesta laitteesta tai uuden mantereen löytämisestä.

Vaikka kaikki mantereet on jo löydetty, nyt teillä on mahdollisuus lähteä mukaan matkalle johonkin uuteen ja ainutlaatuiseen, jota edes Kolumbus ei nähnyt, Jobs keksinyt tai Harkimo ole tehnyt. 

Skandinavian ympäri. Meloen. 4 000 kilometriä. Aivan yksin. Ensimmäistä kertaa.

Matka alkaa Turusta yli aavan Ahvenanmaalle. Ja tämä on vasta lämmittelyä.

Ruotsin ja Norjan rannikoilla nähdään yleensä komeaa aaltojen näytelmää, joten rannikon kiertäminen on ajoitettava tarkkaan.

Niin tarkkaan, että ajoitusta olen miettinyt viimeiset viisi vuotta.

Tromssassa nostan kajakin kärryyn ja valmistaudun matkan viimeiseen osuuteen. Viimeinen pätkä lasketellaan Kilpisjärveltä Tornio-jokea pitkin, jos vain Kilpisjärven lumimies ei ennen sitä ole hidastanut menoani… Matka on tarkoitus saada päätökseen syyskuussa, Lapin ruskan käydessä jo päälle, syysmyrskyn vielä pidätellessä.

Turku-Ahvenanmaa-Tukholma-Oslo-Tromsso-Kilpisjärvi-Tornio.

3-4 kuukautta. 50 kilometriä päivässä.

Ja tämä käynnistyy toukokuussa 2016.

Mutta oletteko te mukana?

Nyt etsin mukaani sponsoreita, jotka eivät usko pieniin aiheisiin vaan tarttuvat moukariin aina tilaisuuden tullen ja uskovat elämään ilman rajoja.

Paikkoja on maksimissaan viisi. Tai pelkästään vain yksi. Mitä tällä tarkoitan, lähetä viesti "KIINNOSTUNUT" osoitteeseen henkka@locorock.fi, niin saat lisätietoja.

Lukitaanko yksi paikka? 

Kuka oikein olen?

Nimeni on Henri Pesonen. Pidän luonnosta. Hienoimpia hetkiäni olen kokenut yöpyessäni keskellä metsää säkkipimeässä -20 asteen pakkasessa lintutornissa makuupussissani, katsellen tähtiä, joiden loistetta ei estä yksikään kaupungin valo.

Kun en tuijota tähtiä, katselen muun muassa tällaisia kuvioita.



Tai teen tätä.



Opiskelen fysiikkaa ja matematiikkaa UEF:ssa Joensuussa, jossa teen lopputyötäni ja yritän saada selvää, mitä ihmettä yllä olevassa kuvassa tapahtuu. Harrastan myös kiipeilyä, juoksua sekä valokuvaamista. Kuviani on kaupan täällä. Kun panostan johonkin, teen sen täysillä: rauhanturvaajakaverini katsoivat minua hullusti, kun juoksin Kosovossa leirin ympäri kilometrin mittaista matkaa uudestaan ja uudestaan. Ultrajuoksut ovat minulle tuttuja myös.

En välitä mitä ihmiset ajattelevat, kun päätän jotain. Yksi hullu tarvitaan aina aloittamaan jotain, ennen kuin muut voivat seurata, eikö?
 
Matkani olen rahoittanut aina itse tekemällä esimerkiksi mastohommia ja työskentelemällä Puolustusvoimissa. Minulla on myös oma kiipeilytarvikkeita välittävä yritys, Locorock. Ensimmäiset sponsorini sain Suomen rannikon melontaan.

Seuraavassa merkkipaalujani:

2010-kesällä 3000 kilometriä pyörällä
”Tähän ei joka mies pystykään”. Euroopan läpi pyöräily Unkarista Tukholmaan. Kolmen viikon pyöräretki läpi vetisen Euroopan Kosovon rauhanturvaajavuoden jälkeen. Pyöräily päättyi Tukholmaan. Karjalainen ja Heili tekivät jutut reissusta.

Yöpyminen Saksassa luolassa.

2013-kesällä Suomen rannikon melonta
28 päivää tuulista rannikkoseikkailua Virolahdesta Tornioon. Reissu toimi tunnusteluna tulevaan melontareissuun: nyt tiedän mikä voi mennä pieleen (ja monihan meni) ja mitä kaikkea on otettava huomioon. Ensimmäinen oikea reissu toisena melontakautena. Muun muassa Karjalainen, Heili ja Merikarvian Sanomat tekivät jutut reissusta. Mieleenpainuvinta oli Merikarvialla majatalonisännän tarjoama ilmainen lounas haastattelua vastaan, kun olin lampsinut märässä kuivapuvussani ravintolaan sisään.

2015-kesällä Moottoripyöräreissu
”Pitäähän pojalla pärrä olla” -mentaliteettia lähdin toteuttamaan suoraan moottoripyöräkoulusta. BMW:n osto netistä Pariisista ja matkaan kohti Helsinkiä. Ensikosketus moottoripyöräilyyn oli 10 päivän reissu Libanonin rauhanturvaajavuoden päätteeksi.

Matkan kustannusarvio

Matkan kustannusarvio on kokonaisuudessaan noin 10 000 euroa. Puolet eli 5 000 euroa sijoitan omista säästöistä, jotta tiedätte olevani tosissani. Loppu osa budjetista on varattu sponsoreille. Rahaa menee materiaaliostoihin kuten

  • kajakkiin
  • kuivapukuun
  • telttaan
  • hätälähettimeen
  • vakuutuksiin.

Suurin osa näistä on jo hankittu. Minulta puuttuu vielä
  • mela
  • hätälähetin
  • karttoja vähintään 400 euron edestä
  • muonat

·      Nämä otetaan vastaan myös sponsoritukena, jolloin näkyvyys eri mainospaikoissa katsotaan tavaran arvon mukaan erikseen.

Reissun aikana suurin kuluerä on ruoka, johon on tarkoitettu 1 700 euroa koko reissun ajaksi. Lisäksi muita kustannuksia aiheuttavat mahdolliset varusterikot ja -korjaukset.

Sponsorille tarjoan
  • mainospaikan melaan
  • mainospaikan lippikseen
  • mainospaikan kajakkiin ja/tai pelastusliiviin (sponsorituen mukaan)
  • näkyvyyttä medioissa, kuten Youtube ja Instagram. Palveluihin luodaan oma kanava ja #henrispaddlequest2016
  • mainokset ja yrityksen linkin reissun kotisivuille
  • Facebookin reissusivulle näkyvyyttä ja sinne tehtävä (tarvittaessa) oma appi ja laskeutumissivu, jossa sponsorit voivat kerätä sähköpostiosoitteita esimerkiksi reissun ympärille tehtävän kilpailun muodossa.
  • näkyvyyttä reissublogissa
  • mediahuomiota lehdissä ennen reissua, reissupäivitys reissun aikana sekä reissun jälkeen tehtävän tiivistelmän, videon ja kuvien merkeissä.

Paikkoja yrityksille on vain viisi, koska muuten en pystyisi takaamaan mielestäni riittävän hyvää näkyvyyttä yksittäiselle sponsorille.

Lähetä vain viesti "KIINNOSTUNUT" osoitteeseen henkka@locorock.fi, niin saat tietää kaiken.

Tunnetteko seikkailuhengen heräävän? Siinä tapauksessa, olette oikea henkilö lähtemään mukaan ja tervetuloa tekemään jotain ainutlaatuista! 

Ota yhteyttä vaikka jo tänään, ennen kuin paikat loppuva.

Kiitos mielenkiinnosta. Tiedän, että sinua kiinnostaa edes vähän lähteä mukaan, koska luit tänne asti. Miksipä et siis ottaisi yhteyttä. Kerron mielelläni lisää reissusta ja yhteistyömahdollisuudesta.

Melontaterveisin

Henri Pesonen
30 vuotta
Fysiikan ja matematiikan opiskelija
JOENSUU
henkka@locorock.fi ->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti